Loading

2022 Betonarme Prefabrik Yapı Maliyeti

Beton Prefabrik Sektöründe 2022 Yılı Güncel Yapı Maliyetleri ve Birim Fiyatları

2022 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Belli Oldu mu? 2022 Yılı betonarme prefabrik yapı fiyatlarında ne kadar artış yaşandı?

2022 İnşaat yapımında fiyat artışı ne kadar oldu? 2022 Prefabrik Fiyatları ne kadar arttı?

 

 

2022 Yılı Betonarme Prefabrik Yapı Birim Maliyetlerinde 2021 Yılına Göre Ne Kadar Değişti

Betonarme prefabrik sektöründe 2022 yılı yapı maliyetleri kullanılan yapı malzemelerinin fiyat artışıyla paralel olarak artış göstermektedir. Beton prefabrikteki en büyük belirleyici etken olarak yine demir fiyatları göz önüne alınabilir; bununla birlikte beton, çimento, çelik halat, izolasyon malzemeleri, vinç kiralama ücretleri, işçilik ücretleri, taşıma ücretleri ve akla gelebilecek tüm inşaat malzeme fiyatlarında çok aşırı bir artış yaşandığı bilinmektedir. 2022 betonarme prefabrik yapı maliyetleri belirtilen fiyat artışlarıyla doğru orantılı şekillenmektedir.

 

1000  Beton Prefabrik Yapı Maliyeti 2022

Betonarme sektörünün en büyük üretim alanı olan sanayi yapıları ve depolar ekonominin en büyük çarklarının döndüğü alanlar olmaya devam ediyorlar. Günümüzde yatırım yaparak büyük işletmeler kurmak isteyen yatırımcılar beton prefabrik maliyetlerini aralıksız takip etmeye devam ediyor. Beton prefabrik yapı maliyetlerinde en çok merak edilen konulardan biriside belli bir maliyetinin öğrenilmesi ve o fiyat üzerinden emsal fiyat oluşturulmasıdır. Beton prefabrikte belli bir m² fiyatı oluşturulup, bunun çerçevesinde farklı m² projelere emsal fiyat çıkarmak sağlıklı bir sonuç vermeyecektir. Beton prefabrikte oluşturulan projeler birbirinden bağımsız yapı elemanlarıyla oluşturulmaktadırlar, bundan dolayı aynı m² ölçülere sahip farklı projelerde demir, beton oranları değişiklik gösterebilmektedir. Yukarıda değindiğimiz konuyla ilgili söylememiz gerekenlerden biriside diğer yapı üretim yöntemlerinden farklı olarak beton prefabrik yönteminde tüm oluşumların proje bazlı olmasıdır, bunun neticesinde fiyat oluşumlarının da daha sağlıklı olması için projeler birebir göz önüne alınarak yapılması daha sağlıklı olacaktır. Tüm bunların akabinde yatırımcıların 2022 beton prefabrik yapı maliyetlerin nasıl şekilleneceği ile ilgili bilgi arayışları devam etmektedir.

Gelişen dünya ekonomisine yön veren en büyük etkenler arasında yer alan demir ve petrol fiyatları 2022 beton prefabrik yapı maliyetlerinin ’de oluşumunda çok fazla rol oynamaktadır. Demir fiyatları Aralık 2020 dönemi ile Aralık 2021 dönemi arasındaki 12 aylık süreçte Türk Lirası bazında yaklaşık %110 artış göstermiştir, bu fiyat artışı 2022 beton prefabrik yapı maliyetlerine zorunlu bir şekilde yansıması kaçınılmaz bir faktör olarak görülmektedir. Bununla birlikte dünya genelindeki petrol fiyatlarındaki artış ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarına da yansımıştır, buda beton prefabriğin en külfetli kısımlarından biri olan nakliye kısmında maliyet artışlarını beraberinde getirmiştir. Tüm bunlara ek olarak işçilik ücretlerindeki artışlar ve vinç çalıştırma ücretleri de beton prefabrik yapı maliyetlerinin oluşumunda büyük etki yaratacaktır. 2022 beton prefabrik yapı maliyetleri bahsettiğimiz tüm bu maliyet arttırıcı etkenler doğrultusunda şekillenecektir.

Paylaş

Yorum Yapın

Bizi Arayın Bize Ulaşın